Ísey Skyr Bar vastaa suomalaisten toiveisiin

October 24th, 2019

Ísey Skyr Barin lanseeraamista Suomessa tukivat kuluttajatutkimuksen tulokset, joista selvisi, että suomalaiset ostavat yhä enemmän mukaan otettavia tuotteita pitkin päivää ja kaipaavat terveellistä ja maistuvaa pikaruokaa. Ravintola-alan toimija Restel ja islantilainen Ísey Skyr Bar avaavat Suomen ensimmäisen Ísey Skyr Barin kauppakeskus AINOAan 24.10.2019.

Tätä päivää on odotettu, kun ensimmäinen Ísey Skyr Bar aukeaa Espoon Tapiolaan kauppakeskus AINOAaan. Uuden ulkomaisen brändin lanseeraaminen Suomessa ei ole läpihuutojuttu vaan sitä edelsi selvitystyö Ísey Skyr Barin potentiaalisesta suosiosta suomalaisten keskuudessa. Restelin teettämässä kuluttajatutkimuksessa (Kuulas Helsinki, 2019) nousi esiin suomalaisten halu ostaa ja kuluttaa terveellisiä, maistuvia ja helposti mukaan otettavia tuotteita. Nämä ominaisuudet istuvat Ísey Skyr Barille, mutta yksi ominaisuus oli erityisen ratkaiseva: koko ketjun potentiaalin määrittää suomalaisten suhtautuminen tuotteiden pohjana käytettävään Ísey Skyr -rahkaan. Tutkimukseen osallistuneista 97 % olikin kuullut Ísey Skyr -tuotteista ja lähes 80 % piti mielikuvaa tuotteista positiivisena tai neutraalina, mikä puolsi ketjun tuomista Suomeen.

”Kuluttajatutkimus tarjosi meille arvokasta tietoa suomalaisten suhtautumisesta Ísey Skyr -tuotteeseen ja ihmisten ostokäyttäytymiseen. Meille selvisi esimerkiksi, että jopa 30 % tutkimukseen osallistuneista suomalaisista ostaa viikoittain tai useita kertoja viikossa mukaan otettavia tuotteita kahviloista tai vastaavista paikoista. Noin 50 % vastaajista tekee samaa kuukausittain”, kertoo Ísey Skyr Barin Suomen Brand Manager Alina Niemi.

Uuden ketjun tuominen Suomeen on ollut pitkä prosessi eikä vastoinkäymisiltäkään olla vältytty.

”Liiketilojen etsiminen ja vuokrasopimusten tekeminen voi olla pitkä prosessi ja joskus suunnitelmat kaatuvat ihan viime metreillä. Onneksi AINOAn liiketilan kanssa kaikki sujui hienosti ja pääsemme viimein avaamaan ensimmäisen Ísey Skyr Barin”, iloitsee Ísey Skyr Barin Suomen ketjujohtaja Sarita Lehtinen.

Suomen ensimmäinen Ísey Skyr Bar aukeaa kauppakeskus AINOAan Espoon Tapiolaan torstaina 24.10.2019. Liikepaikkana AINOA M-taso on oiva, sillä metron ja AINOAn kauppakeskuksen laajennuksen myötä asiakasivirtojen ennustetaan kasvavan entisestään.

”Tavoitteenamme on avata vielä toinen Ísey Skyr Bar loppuvuoden 2019 aikana Helsingin ydinkeskustaan. Nimiä ei ole vielä papereissa, joten emme voi valitettavasti vielä paljastaa tarkkaa ajankohtaa tai sijaintia”, paljastaa Lehtinen.