Ensimmäinen Ísey Skyr Bar aukeaa kauppakeskus AINOAan

September 17th, 2019

Suomen ensimmäisen Ísey Skyr Bar aukeaa kauppakeskus AINOAan 24.10.2019. Ísey Skyr Bar tarjoaa herkullisia, terveellisiä ja proteiinipitoisia smoothieita ja rahkakulhoja sekä raikkaita ja vitamiinipitoisia mehuja ja mehushotteja.

Ravintola-alan toimija Restel tuo raikkaan ja uudenlaisen ketjun – Ísey Skyr Barin – Suomeen lokakuussa 2019. Ísey Skyr Bar on islantilainen konsepti, jonka tuotteet pohjautuvat perinteisellä valmistustavalla tehtyyn proteiinipitoiseen Ísey Skyr -rahkaan. Skyr-rahka on suomalaisille entuudestaan tuttu tuote kauppojen hyllyiltä, mutta valmiiksi makeutetuista rahkoista poiketen Ísey Skyr Barissa käytetään vain maustamatonta, rasvatonta ja lisäaineetonta Ísey Skyr -rahkaa, joka saa makua tuoreista hedelmistä, marjoista ja vihanneksista.

”Restel on merkittävä ravintola-alan toimija, ja meillä on valmius tuoda uusia brändejä Suomen markkinoille. Ísey Skyr Bar on erinomainen ja hieman erilainen lisä Restelin brändiportfolioon, joka kattaa ennestään paljon pikaruokaravintoloita”, kertoo Restelin toimitusjohtaja Mikael Backman.

Kaikki Ísey Skyr Barin tuotteet valmistetaan aina laadukkaista raaka-aineista, jotka valikoidaan huolella. Esimerkiksi marjoille on asetettu kriteeriksi kotimaisuus ja lisäproteiinia ja -kuitua tuotteisiin saa valitsemalla lisäksi suomalaista Puhtikauraa©. Vaikka Ísey Skyr on maitopohjainen tuote, on tuotteet mahdollista saada myös vegaanisena.

Ympäristöasiat on haluttu huomioida Ísey Skyr Barin jokapäiväisessä toiminnassa. Pienilläkin teoilla on merkitystä ja siksi esimerkiksi kaikki Ísey Skyr Barin käyttämät aterimet, mukit, kulhot ja pillit ovat biopohjaisia ja kompostoituvia. Myös työvaatteita valittaessa on korostettu vastuullisuutta ja ekologisia materiaaleja. Esimerkiksi essut ovat valmistettu kankaasta, jossa on hyötykäytetty kierrätettyjä muovipulloja ja työntekijöiden t-paidat on valmistettu 100-prosenttisesti kierrätetystä kankaasta, jonka tuotantoon on käytetty leikkuujätemateriaalia.

”Tuomme ylpeänä Suomeen pohjoismaalaisen brändin. Emme halua toiminnallamme kuormittaa maapalloa enempää kuin on tarpeen, joten otamme ilmastoasiat huomioon heti ensimmäisestä avauksesta lähtien”, kertoo Ísey Skyr Bar Suomen ketjujohtaja Sarita Lehtinen.

Ensimmäinen Ísey Skyr Bar aukeaa torstaina 24.10.2019 Espoon Tapiolan kauppakeskus AINOAan. Suomi on ensimmäinen maa, johon Ísey Skyr Bar levittäytyy kotimaansa Islannin jälkeen. Restelin tavoitteena on tarjota tuotteita myös kotiin kuljetettuina.

ALKUPERÄINEN ISLANTILAINEN SKYR

Skyrin tarina alkoi 1 100 vuotta sitten kaukana pohjoisessa viikinkien aikana. Ensimmäiset islantilaiset naiset tekivät proteiinipitoista skyr-rahkaa pitääkseen perheensä terveenä pohjoisen karuissa olosuhteissa. Tämä ainutlaatuinen valmistustapa on sittemmin kulkenut äideiltä tyttärille lukuisten sukupolvien ajan ja samaa perinteistä reseptiä käytetään edelleen kermaisen, proteiinipitoisen ja rasvattoman Ísey Skyrin valmistamiseen.

Ísey Skyr Barin menun on kehittänyt islantilainen Michelin-kokki Agnar Sverrisson, tuttavallisemmin Aggi. Aggin kiintymys aitoihin raaka-aineisiin ja islantilaiseen maanläheiseen tyyliin näkyy hänen Ísey Skyr Barille luomissaan tuotteissa. Ísey Skyr Barin bowleissa, boozteissa ja mehuissa on käytetty vain luonnon omia makuja hedelmistä, marjoista ja vihanneksista yhdessä raikkaan ja proteiinipitoisen Ísey Skyr -rahkan kanssa. Tuotteet ovat kevyitä ja terveellisiä, ja ne sopivat niin lounaaksi kuin välipalaksikin.